Door - Tom Cosyns

Tips voor uw verhuizing

Met de volgende tips wordt uw volgende verhuizing een eitje.

Huur een verhuisbedrijf in

Verhuizen is een hele klus, maak het uzelf makkelijk door een betrouwbaar verhuisbedrijf in te huren. Het is mogelijk om een uurtarief te betalen, zo betaalt u alleen voor een dienst die ook echt geleverd is in plaats van een vaste prijs waarvan u niet weet wat het allemaal inhoudt. Als u meehelpt, zal de verhuizing tevens sneller verlopen en betaalt u dus minder.

Plan uw verhuizing online

Tegenwoordig is alles online te regelen, van boodschappen bestellen tot een weddenschap plaatsen via bookmakers zoals bet777.be. Download een to do-lijstje online, deze zijn namelijk volop te vinden en bevatten vaak punten waar u zelf nog niet aan gedacht had. Verder kunt u de verhuizing online bestellen zodat u zeker weet dat het goed geregeld is. U krijgt namelijk altijd een bevestiging per e-mail.

Houd essentiële benodigdheden apart

Bij een verhuizing raakt u al snel van alles kwijt. Pak daarom een aparte tas in met alles wat u nodig zou hebben als u een nachtje van huis gaat. Denk aan uw sleutels, extra kleding, een pyjama, toiletspullen, laptop en opladers. Berg de tas goed op zodat hij niet ineens weg is wanneer u hem nodig heeft.

Zorg voor voldoende pak materiaal

Plakband, duct tape, plastic zakken, scharen en verhuisdozen, u zal het allemaal hard nodig hebben. Zorg ervoor dat u voldoende spul in huis heeft om alles in te kunnen pakken. Daarbij is het handig om kranten, bubbelplastic en dergelijke bij de hand te hebben voor kwetsbare en breekbare spullen zoals servies en glaswerk. U kunt eventueel ook kleding en handdoeken gebruiken voor het beschermen van breekbare artikelen. Daarnaast is het altijd handig om flessen rechtop in te pakken en geef ook aan welke dozen breekbare spullen bevatten.

De verhuisdozen labelen

Een hele belangrijke tip tijdens de verhuizing is om uw verhuisdozen te labelen. Zo kunt u gemakkelijk en snel zien wat er in de doos zit, zodat u geen uren hoeft te zoeken. Daarbij is het een grote hulp bij het sorteren van de dozen bij aankomst in uw nieuwe stulpje. Een doos met servies kan gelijk naar de keuken en vice versa. Een andere optie is om kleurcodes per kamer te gebruiken. Nog een tip, zorg ervoor dat verhuisdozen te tillen zijn. Over het algemeen is het goed om niet meer dan 20 kilo in een doos te stoppen. Op deze manier zorgt u er ook voor dat de doos niet scheurt door het te zware gewicht.

Begin op tijd

Bespaar uzelf de onnodige stress en begin op tijd met het inpakken en organiseren van uw spullen. De eerste stap is het weggooien van onnodige spullen. Daarna kunt u beginnen met het inpakken. Houd er rekening mee dat het schoonmaken van uw nieuwe huis en oude huis vaak meer tijd in beslag neemt dan u zou denken. Probeer kamers die niet veel gebruikt worden al vroegtijdig leeg te halen zodat u deze alvast opgeruimd en schoon heeft. Bij verhuizen helpen alle kleine beetjes uiteindelijk een hoop.

Nog iets waar u op tijd mee kunt beginnen is het opmaken van voorraden in de keuken. Probeer zoveel mogelijk etenswaren uit de kastjes en koeling op te maken voordat de verhuizing plaats vindt. Vaak heeft het niet heel veel zin om pakken rijst en blikken bonen mee te verhuizen. Daarbij is er een grote kans dat etenswaren uit de vriezer of koeling niet meer vers zijn tegen de tijd dat u verhuisd bent.

Adreswijziging

Ten slotte, vergeet niet op tijd uw nieuwe adres door te geven. Op deze manier voorkomt u dat uw belangrijke post nog op uw oude huisadres geleverd wordt.