Door - Tom Cosyns

Tips bij het verhuizen naar je nieuwe woning

Tips bij het verhuizen naar je nieuwe woning

Sta jij op het punt om te gaan verhuizen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te doen, maar ook het inschakelen van een verhuisbedrijf behoort tot de mogelijkheden. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je in beide gevallen je goed voorbereid. Een verhuizing is namelijk een hele onderneming. Des te belangrijker dus dat alles goed verloopt. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je misschien nog wat zoekende bent naar de juiste methodiek, hebben we een aantal handige tips voor je. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je namelijk je prachtige nieuwe Stalen schuifdeuren beschadigd, omdat je niet precies weet wat je aan het doen bent. Om er nu voor te zorgen dat je dit niet overkomt, hebben we een stappenplan voor je gemaakt, waarmee iedere verhuizing kinderspel wordt.

Stap voor stap verhuizen

Verhuizen is voor de meesten geen alledaagse bezigheid. Des te belangrijker dus dat je je goed voorbereid. Helemaal wanneer je voornemens bent het met meerdere mensen te doen, dan is een goede taakverdeling een must. Om ervoor te zorgen dat je verhuizing soepel verloopt, hebben we een aantal handige tips voor je. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je verhuizing op de juiste manier voorbereid kan worden.

Maak een verhuisplan: stel een planning op voor het verhuizen van al je spullen naar je nieuwe huis. Overweeg of je zelf wilt verhuizen of of je professionele verhuizers wilt inhuren.

Maak een lijst van spullen die je wilt verhuizen: maak een lijst van al je spullen die je wilt verhuizen, zodat je een overzicht hebt van wat je allemaal moet verpakken.

Verpak je spullen: verpak al je spullen zorgvuldig, zodat ze tijdens het verhuizen niet beschadigen. Gebruik bijvoorbeeld kartonnen dozen, bubbeltjesplastic of dekens om je spullen te beschermen.

Zoek een verhuisbedrijf of huur een verhuiswagen: als je professionele verhuizers wilt inhuren, zoek dan naar verhuisbedrijven in je omgeving en vraag om offertes. Als je zelf wilt verhuizen, kun je een verhuiswagen huren bij een verhuurmaatschappij.

Verhuis naar je nieuwe huis: als je klaar bent om te verhuizen, neem je al je spullen mee naar je nieuwe huis. Zorg ervoor dat je voldoende mensen hebt om je spullen te vervoeren en laad alles voorzichtig in de verhuiswagen of op de verhuisauto.

Sluit de gas-, water- en elektriciteitsaansluitingen af: als je verhuist, moet je de gas-, water- en elektriciteitsaansluitingen afsluiten in je oude huis en aansluiten in je nieuwe huis. Dit kun je doen door contact op te nemen met de desbetreffende bedrijven.

Wijzig je adres: als je verhuist, moet je je adres wijzigen bij verschillende instanties, zoals de gemeente, de belastingdienst, het postkantoor en je verzekeringen.

Maak het nieuwe huis schoon: voordat je in je nieuwe huis gaat wonen, is het verstandig om het huis grondig te reinigen. Dit kun je zelf doen of je kunt een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen.